Arreu del món Dia internacional Esports

El dia en contra de l’homofòbia al futbol

Jugadors homosexuals al futbol

Només 8 jugadors s’han obert al món parlant de la seva identitat sexual. S’estima que hi ha més jugadors homosexuals però que no ho fan públic per no haver de suportar la pressió del aficionats homofòbics i per temor a que s’acabi la seva carrera.

Els que sí que han reconegut ser homosexuals són: Justin Fashanu, Anton Hysén, Robbie Rogers, Collin Martín, David Testo, Andy Bremman, Joshua Cavallo, Jake Daniels.

Justin Fashnau

19 de febrer

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional Contra l’Homofòbia a l’Esport, en honor de Justin Fashanu, el primer futbolista a donar a conèixer públicament la seva homosexualitat.

El 1990 Justin Fashanu es va convertir en el primer futbolista a declarar-se homosexual. En plena Anglaterra, el bressol del futbol, ​​va ser un jugador proper als 40 anys, negre i gai. Tot i ser un gran jugador, no va poder suportar la pressió que es va generar a partir de la seva declaració i es va suicidar.

Jakub Jankto

El futbolista txec Jakub Jankto, jugador del Getafe, va anunciar aquest dilluns 13 de febrer que és gai. Sóc homosexual i no vull amagar-me més, va dir a través d’un vídeo que ha publicat a les seves xarxes socials.
Passarà a la història sent el primer futbolista de la historia de La Lliga Santander en declarar-se homosexual.

Esperem que aquest gran pas pugui obrir el camí a que la situació es vagi normalitzant en els camps de futbol.

Sergi Almirall, Marc Cruz i Adrià García.