Arreu del món

Els 5 costums nadalencs més estranys

Sabeu quins són els costums de Nadal més estranys? Ara ho descobrireu. Cada país celebra el Nadal de diferent manera, des d’amagar escombres fins a espantar els nens pel carrer.

Àustria: En el folklore nadalenc d’Àustria, Santa Claus premia els nens que s’han portat bé, mentre que Krampus agafa als nens que s’han portat malament i se’ls emporta en el seu sac. Durant la primera setmana de desembre, joves disfressats de Krampus espanten els nens fent sonar les seves cadenes i campanetes.

Japó: El Nadal mai s’ha celebrat gaire al Japó. Deixant de banda petits gestos d’intercanviar regals o una il·luminació especial, poc més se celebra al país nipó. No obstant això, recentment ha sorgit una estranya “tradició”: un sopar a base de pollastre fregit de restaurant dirigit pel coronel més famós de món: el Kentucky Fried Chicken.

Noruega: Potser una de les tradicions nadalenques menys ortodoxes la trobem a Noruega, on la gent es dedica a amagar les escombres. Aquesta tradició té el seu origen fa centenars de segles, quan es creia que les bruixes i els mals esperits apareixien la nit de Nadal per buscar escombres amb les quals poder volar. A dia d’avui, molts encara amaguen les escombres en el lloc més segur de la casa, per evitar que les hi robin.

Venezuela: Cada nit de Nadal, els habitants de Caracas es dirigeixen ben d’hora a l’església però per raons que només ells coneixen, ho fan patinant!
Aquesta tradició tan original és tan popular que tallen carrers al trànsit i només es pot arribar a l’església en patins. Després se’n van a casa per l’insòlit sopar de Nadal amb tamales.

Brasil: Al Brasil es creu que durant les dates de Nadal, els animals adquireixen la capacitat de parlar, així que els nens es passen el dia intentant entaular converses amb les seves mascotes. A més, és curiós que el Pare Noel els deixa els regals dins de les sabates i no sota de l’arbre.

Natalia Trinidad, Paula Rubio, Carla Ortigosa