Arreu del món

CAOS A L’IRAN

Un vol de la companyia Ukraine International Airlines (UIA) es va estavellar el dimecres 8 a prop de l’aeroport internacional Imam Khomeini (30 quilòmetres al sud de Teheran) uns cinc minuts després d’enlairar-se.  L’Iran admet que va fer caure per error l’avió ucraïnès en què van morir 176 persones, la majoria d’elles eren de nacionalitat iraniana i canadenca i segons va confirmar la ODEI no hi va haver supervivents entre els passatgers i la tripulació.

La producció del Boeing 737 Max està congelada degut als dos accidents mortals que s’han produït en els últims dos anys, els quals han patit 346 morts.

L’aparell va caure en terrenys agrícoles, les primeres imatges mostraven el gran impacte del terrible succés.

Després de les amenaces del president i dels comandaments militars dels EUA de colpejar una sèrie d’objectius en territori de la República Islàmica de l’Iran, les Forces Armades de la República Islàmica estaven en nivell màxim d’alerta.

Les imatges que us hem compartit, verificadas per la revista  The New York Times, mostren com es va llançar un primer míssil que va volar diversos quilòmetres fins arribar a l’avió. Només 23 segons després va impactar el segon míssil i l’avió va passar a convertir-se en una gran bola en flames que es movia lentament fins a estavellar-se en terrenys agrícoles. Per aquest motiu es pot explicar per què el transpondedor va deixar de funcionar instants abans de l’impacte definitiu.

Diverses persones van ser arrestades a l’Iran pel seu paper en l’enderrocament del vol, va informar el portaveu del poder judicial iranià, Gholamhossein Esmaili.

Alex Hill