Literatura

LITERATURA JUVENIL: Els jocs de la fam

Semana 3

Saga Els jocs de la fam, Suzanne Collins.

Literatura juvenil, ciència ficció.

Llibres: En un principi és una trilogia, hi ha tres llibres: Els jocs de la fam I, Els jocs de la fam II. En flames i Els jocs de la fam III. L’ocell de la revolta.

Fa uns mesos van treure una preqüela, que es diu Balada d’ocells i serps i se situa en la història ocorreguda 64 anys abans de la primera novel·la.

Tema: És una novel·la distòpica on el Capitoli ha pres el poder de la nació. És un esdeveniment anual que està televisat pel capitoli, on un noi i una nena d’entre 12 i 18 són seleccionats a l’atzar per a que s’enfrontin a unes proves de supervivència, on estan obligats a matar fins que quedi només una persona (tributs, n’hi ha 12; l’1 el més ric i amb més recursos i el 12 el més pobre i amb menys recursos).

Per què el recomanem?: Perquè és una història molt interessant, ja que si ets una persona molt aventurera, aquesta és la trilogia perfecta per tu. A nosaltres ens agrada molt perquè és una novel·la molt intrigant i passen moltes coses. A més és fàcil de llegir.

Martina Mudarra i Noa Fernández