Entrevistes Institut

ENTREVISTA A UNA ALUMNA DE 2n DE BATXILLERAT

Hem parlat amb l’ alumna Yaiza Valencia de segon de Batxillerat, per conèixer la seva experiència. A més, ens donarà uns consells i advertències per a aquelles persones que volen fer Batxillerat.

 • Què t’ha semblat el començament d’aquest nou curs?

Al principi m’ha semblat bé perquè havien canviat els companys.

 • Què opines de la distribució dels exàmens?

Personalment, la meva experiència ha sigut pèssima perquè al ajuntar tots els exàmens en una setmana és molt estressant. No em permetia estudiar bé perquè se m’acumulaven tots els punts de cada assignatura.

 • Com són les classes?

Em semblen una mica avorrides però bé, dins del que cap.

 • I els teus companys?

Molt bé, tots són simpàtics.

 • Què opines dels teus professors?

Hi ha molts que són molt bons a l’hora d’explicar i que són simpàtics, però, en la meva opinió, n’hi ha d’altres que no expliquen gaire bé, que els seus exàmens són molt difícils o que són una mica deixats.

 • Podries donar algun consell de com t’organitzes a l’hora d’estudiar?

Jo el que faig sempre és fer resums just una setmana abans de la data de la prova, ho reparteixo per punts i quan ja tinc el resum fet me’l vaig estudiant per punts. Si he d’estudiar més matèries, com es comú amb aquest sistema que han posat aquest any, vaig estudiant els punts que tinc programats per estudiar. I si tinc més temps lliure faig dos punts de cada matèria.

 • Com et vas decidir per estudiar Batxillerat?

El cicle que volia fer, estava situat a Sitges i amb 16 anys, no m’atrevia a anar-hi.

 • Què vols fer quan acabis d’estudiar? Com i per què vas decidir-ho?

Després de fer Batxillerat vull fer un cicle formatiu de grau superior de Direcció de Cuina. Ho vaig decidir perquè tinc clar que no vull fer Selectivitat ni cap carrera i perquè m’agrada cuinar.

 • Creus que el que estas aprenent t’ajudarà a estudiar la carrera que vols?

No, perquè no crec que serveixi per res. Això sí, la majoria d’assignatures com l’anglès, història d’Espanya, geografia… T’ensenya una mica de cultura general.

 • Quantes hores creus que inverteixes treballant?

Quan no hi havia exàmens no estudiava res. Però quan sí que n’hi havia, em passava tots els dies estudiant i m’aixecava ben aviat per acabar d’estudiar.

 • Què faries per millorar el Batxillerat? Creus que es podria fer?

Podrien treure la ‘setmana verda’ (es va a l’institut a estudiar, i no es pot posar deures) i la ‘setmana groga’ (es va a l’institut, solament, 1,5 – 2 hores a fer els examens, cada dia), és bastant fastidiós ja que t’has de fer molts resums a la vegada de moltes matèries i, a més, no tens temps lliure. Tot això, t’afecta molt ja que et passes tota l’estona estressat, i molt més si portes una assignatura malament. Jo no recomanaria fer Batxillerat, ja que si no et motiva estudiar, no sortiràs ben parat d’allà.

Aquestes han sigut les nostres preguntes i per concloure hem de dir que per a la Yaiza ha sigut una experiència bastant desagradable, però això no vol dir que per a tothom sigui igual. Aquesta entrevista l’hem fet per demostrar que sempre hem de fer el que realment volem, no el que ens diuen. Fer Batxillerat no és l’única alternativa. Si vols fer un cicle, fes-ho. Segueix els teus somnis!

Elsa V. i Helena M.