Enquestes

ELS ADOLESCENTS I LES XARXES SOCIALS

Les xarxes socials avui dia estan presents en quasi tots els àmbits de la nostra vida, per això en hora de tutoria vam passar per les classes perquè l’alumnat realitzés una enquesta. A continuació analitzarem els resultats d’aquesta enquesta.

La majoria dels alumnes utilitzen les xarxes socials, les van començar a tenir aproximadament als 11 anys, les solen utilitzar unes 4 hores i normalment ho fan des de casa i a la tarda.

Aquí trobem un gràfic on es pot veure que els alumnes han seguit utilitzant de la mateixa manera que abans les xarxes, encara que 26,95% les utilitza menys i un 13,4% més que abans.

L’aplicació que fan servir més és Tik Tok, i també és la que els agrada més. La que menys fan servir és Facebook, que coincideix amb la que els agrada menys.

També vam preguntar si quan estan amb gent fan ús de les xarxes socials i ells van marcar que a vegades, tenint en compte que un 16,2% no les utilitzen i un 14,7% sí.

Ara ve un tema bastant interessant, ja que vam estar preguntant si a ells els hi era important tenir seguidors, van contestar que no, encara que alguns van posar que sí, i aquests van afegir que era per poder ser coneguts.

La majoria de la gent es mostra a les xarxes socials igual que a la vida real. L’alumnat ha respost que si no tinguessin xarxes socials podrien seguir amb la seva vida normal sense tenir cap problema.

I finalment, per acabar l’enquesta, els hi vam preguntar que si per als menors de 12 anys les xarxes socials eren adequades, van considerar que ho eren, però amb moderació, excepte alguns que pensen que és millor que no.

La nostra conclusió és que aquests alumnes estan molt més avançats, ja que quasi totes les xarxes socials no van sortir fa tant (2009-2016). Ara, cada vegada els nens més petits saben més, comparats com els d’abans.

Irene Espinosa i Irene Hernández