Receptes creatives
A continuació, presentem una sèrie de receptes de cuina fàcils, ràpides i creatives per passar una bona estona cuinant amb amics o familiars a casa teva.
1. Creps
La recepta de les originals creps americanes.
Ingredients (4 persones)
-2 ous L
-50g de sucre
– vainilla (opcional)
-250 ml de llet
-50g de mantega sense sal
-200g de farina de blat
-1 cullerada de llevat en pols
-una mica de mantega per a la paella
-motlles i colorants alimentaris (opcional)
Procediment
1. Separa les clares i les gemmes. Bat les gemmes amb el sucre fins que quedin esponjoses i blanquinoses i afegeix la vainilla. Les clares les reservem per a més endavant.
2. Afegeix la mantega fosa al microones i a continuació la llet.
3. Barreja en un bol a part la farina amb el llevat i incorpora-les a la mescla tamisant bé. També pots utilitzar farina de pa de pessic, que ve amb el llevat incorporat.
4. Bat les clares a punt de neu i quan estiguin ben fermes, incorpora-les a la mescla amb moviments suaus i envolupants. Si vols afegir trossets de xocolata, fruita seca o el que et vingui de gust, aquest és el moment.
5. Separa la mescla en diferents bols i afegeix colorant de tants colors com vulguis. Aquest pas és opcional)
6. Agafa una mica de mantega i passa-la una mica per la paella per a greixar-la. Quan estigui ben calenta pots passar motlles per donar-li formes creatives.
7. Aboca la massa a la paella. Les creps no necessiten molt temps per a fer-se. En uns minuts, volta i volta, ja les tens llestes. Deixa que es faci d’una banda un parell de minuts, dona-li la volta amb l’espàtula i el mateix. El temps depèn de la força del foc. És qüestió d’anar enxampant el truc. Estaran llestes quan les vegis daurades.
Recomanem que comencis amb foc fort per a escalfar la paella, però que continuïs amb foc baix per a evitar cremar les creps per fora i que quedin crues per dins.
2. Pa de pessic a la tassa
Ingredients (1 persona)
-1 ou
– 2 cullerades de sucre
-2 cullerades de llet
-2 cullerades de oli d’oliva
-3 cullerades de farina
-1/2 cullerada de llevat
-1 cullerada de cacao en pols
-3 galetes oreo
Procediment
1. Per començar, en bol mescla l’ou amb la farina, després afegeix la llet i l’oli.
2. Tamisa la farina, el llevat i el cacao en pols i afegeix-los a la mescla, torna a barrejar la mescla i fical-a en una tassa.
3. Agafa les oreos i trosseja-les en un bol a part, quan siguin trossos petits afegeix-les a la tassa amb la mescla i barreja una mica la mescla.
4. Fica la tassa amb la mescla al microones durant 2 minuts.
5. I ja tindríem el teu pa de pessic a la tassa.
3. Patates fregides al microones
Ingredients (1 persona)
– 2 patates
– Sal
– Oli d’oliva
Procediment
1. Primer de tot pelem les patates.
2. Després rentem les patates amb aigua.
3. Seguidament, tallem les patates ja sigui en daus o en tires.
4. Fiquem tots els trossos de patates en un plat gran i li fiquem una mica d’oli i una culleradeta petita de sal, i ho barregem tot .
5. I Per últim, fiquem les patates al microones entre 6 i 7 minuts.
Anna Menéndez, Sandra Raboso, Laura Román