Arreu del món

TOP 5 EDIFICIS // ESTRUCTURES MÉS IMPRESSIONANTS DEL MÓN

En aquest article us mostrarem cinc edificis que considerem els més impressionants de tot el món  i en concret us donarem algunes dades sobre les seves estructures. Aquest és el nostre Top 5.

1. Burj Khalifa: Aquest edifici esta situat en Emirats Àrabs, a Dubai. És l’edifici més alt del mon amb un total de 828 m, es va començar a construir el 6 de gener de 2004 i es va finalitzar el 4 de gener del 2010.

2. Òpera de Sidney: Aquests edifici està situat a Austràlia, és un dels edificis més famosos i distintius del segle XX. Declarat el 2007 Patrimoni de la Humanitat, va ser dissenyat per l’arquitecte danès Jørn Utzon el 1957 i inaugurat el 20 d’octubre del 1973.

3. Casa de Piedra de Portugal : La Casa do Penedo és una construcció situada a la serra de Fafe , al nord de Portugal . La seva singularitat és que els seus murs de fonamentació els conformen quatre grans roques. Va ser realitzada entre els anys 1974 i 1976 com a habitatge encara que actualment alberga un museu. 

4. La torre Eiffel: és un edifici emblemàtic, està situat a França, concretament a la ciutat de París. És impactant veure en mig del parc un edifici tan gran. La unitat estructural bàsica de la torre Eiffel és el quadrilàter triangulat. Cadascun dels quatre pilars de la torre està format per 28 d’aquests quadrilàters o panells, entre 6 i 11 metres de costat; al tram fins a la primera planta, a 57,63 metres d’alçada, se’n comptabilitzen quatre.

5. La Sagrada Família: És un edifici situat a Barcelona. Aquesta estructura es va començar a construir el 19 de març del 1882, per l’arquitecte modernista català Antoni Gaudí, que va estar al capdavant del projecte des del 1883 fins a la seva mort el 1926, un total de 43 anys. 

Izan Alcaraz, Unai Fernández i Oriol Sánchez