Arreu del món Esports

O REI PELÉ 

Edson Arantes do Nascimento, més conegut com “Pelé”, va morir el passat 29 de desembre a São Paulo,Brasil. Pelé ha passat a ser un mite del futbol, per això ara ens endinsarem en la seva figura a tall d’homenatge.

Pelé va nèixer el 23 d’octubre de 1940 a Tres Corações, Brasil. El part va ser en la seva pròpia casa, ja que la família no tenia els mitjans econòmics necessaris com per assistir a un hospital.

La raó per la qual l’anomenaven Pelé era perquè de petit era tan bo jugant a futbol que els seus amics i companys el posaven de porter per donar-li avantatge al rival, ja que de davanter era molt bo i no el podien parar. Quan jugava de porter els companys el comparaven amb un altre porter que es deia Bilé i com que ell no pronunciava bé aquest nom, sonava com “Pelé”, al final se li va quedar aquest nom.

Va debutar amb la selecció brasilera en 1957 als setze anys i va ser, juntament amb Neymar, el màxim golejador de la selecció brasilera amb 77 gols. Va anotar un total de dotze gols en Mundials i va ser escollit com a millor jugador el 1970 i el millor jugador jove al 1958. Els seus 1279 gols en 1363 partits, incloent-hi els amistosos, són reconeguts com un rècord mundial Guinness.

Pelé, tot un símbol de bon futbol que hem de recordar.

Izan Alcaraz, Oriol Sánchez i Unai Fernández