Esports Voltant per Calafell

Endinsa’t al mon de l’hoquei

COPA DE LA REINA 2023

La RFEP (Real Federación Española de Patinaje) i l’Ajuntament de Calafell, conjuntament amb el CP Calafell, van arribar a un acord per acollir la propera edició de la Copa del Reina Iberdrola d’hoquei patins, que s’ha fet de l’11 al 14 de maig. A més, la localitat catalana ha acollit simultàniament la Minicopa Femenina d’hoquei sobre patins a la categoria Infantil/Fem15.

La Copa de la Reina d’hoquei patins és una competició oficial d’àmbit nacional que es disputa anualment des de l’any 2006 a Espanya. Actualment, així com als seus inicis, hi participen vuit equips, els vuit primers classificats de l’OK Lliga després de la primera volta.

Fins al 2010 el sistema de classificació era diferent, ja que no hi havia una lliga regular a nivell nacional. Entre els anys 2010 i 2014, el nombre de participants es va reduir a quatre, classificant-se per al torneig l’amfitrió i els tres primers classificats de la primera volta de l’OK Lliga.

Calafell compta amb una dilatada experiència en organització d’esdeveniments esportius d’alt nivell, com els Jocs del Mediterrani, del 2018, com a esdeveniment més destacat. A més, aquest any ja s’ha dut a terme la Copa del Rei masculina amb molt d’èxit.

Aquesta ha sigut la primera vegada que Calafell ha acollit la Copa de la Reina Iberdrola d’hoquei patins, un municipi guardonat amb el DTF (Destinació de Turisme Familiar) perquè tots els i les amants de l’hoquei patins poguessin gaudir del territori i del millor hoquei patins nacional.

Els equips classificats per a la Copa de la Reina Iberdrola han estat:

Caps de sèrie: Generali HC Palau de Plegamans, CP Vila-sana, Telecable HC i Martinelia CP Manlleu. Resta del bombo: CP Esneca Fraga, Deportivo Liceo, ORKLA Bigues i Riells i Lidergrip CH Mataró.

A cada cap de sèrie se li assigna un rival de l’altre bombo per sorteig, dut a terme al port de Segur de Calafell amb la presència de representants de cada equip, federació espanyola de patinatge i de l’ajuntament de Calafell.

El resultat del sorteig ha quedat de la següent forma:

Partits mini Copa de la Reina:

Campió Copa de la Reina:

Paral·lelament també s’ha disputat la minicopa de la Reina. Aquesta la disputen jugadores de la categoria fem15, és a dir, menors de 15 anys.

En aquest cas Deportivo Liceo i Esneca Fraga, no participen a la minicopa i en el seu lloc ho fan Cerdanyola i Voltregà:

Finalment el Telecabalde Gijón han quedat campiones de la Copa de la Reina 2023, junt amb l’hoquei Club Palau que també han quedat campiones de la Minicopa de la Reina 2023.

Enhorabona, campiones!

Mireia Romero i Leyre Romero