Arreu del món

L’alba del diable

Un home anomenat Elias Chasitois, que es considera ell mateix un fotògraf amateur i amant de l’astronomia, va compartir a través del seu compte de Facebook les fotos que va prendre el passat 26 de desembre a Qatar durant un eclipsi.

Les imatges es van viralitzar ràpidament, ja que en elles s’observa un fenòmen que va ser batejat pels usuaris com “les banyes de diable” i encara que molts pensen que es tracta d’un muntatge de Photoshop, és real.

Chasitois va comentar en una entrevista amb mitjans locals que va visitar la costa d’Al Wakrah durant els últims dies de desembre amb la intenció de poder apreciar l’últim eclipsi del 2019, però no s´esperava aconseguir les increïbles imatges que va capturar. 

Quan la lluna tapa el centre del sol, es crea una mena d’anell de foc. Durant l’albada, l’eclipsi ja estava acabant, fet que va provocar que no es veiés l’anell complet sinó la part inferior de la circumferència que feia el sol.

El fenòmen es va produir per la combinació de l’eclipsi solar i el miratge causat pel mar, conegut com a ‘fata morgana’, que fa que els objectes es vegin molt més grans.

Imatge feta per Elias Chasiotis.

Oscar Franch, Marc Salmerón i Manuel García