Voltant per Calafell

CARNAVAL XURIGUÉ

El carnaval és una de les festes més divertides de l’any. El carnaval tracta de lluir les disfresses, ballar, cantar i passar-ho bé. Calafell celebrarà una nova edició del seu històric carnaval en honor a “Xurigué”, un peix volador respecte fantàstic símbol de l’esperit carnavalenc més mediterrani.

El carnaval des de la meva pell és increïble, quan estàs a la carrossa ballant amb els teus amics, amb la música a tope i disfrutant moltíssim… Jo ja fa dos anys que vaig a la carrossa de Calafell “75” i hi ha moltíssima gent, aquest any som a prop de 250 persones. 

 La disfressa d’aquest any està ambientada en una tribu, amb colors taronja i estampats de llopart, les noies portem un top de màniga llarga i una faldilla amb un cinturó i unes muscleres, “hombreras”, blanques amb plomes taronges. Els nois un tratge de màniga llarga i pantalons llargs amb un estampat de lleopard i un cinturó i una musclera rodona blanca amb taronja. Tant els nois com les noies portem el mateix corró.

La nostra carrossa fa vàries rues, a Sant Jaume dels Domenys, el Vendrell, Calafell platja, Segur de Calafell, l’Arboç, Cubelles i Calafell poble. Totes les rues es viuen amb molta emoció i ganes de passar-ho bé, algunes més que d’altres però en general és passa molt bé a totes.

Us deixo fotos de les disfresses i fotos del carnaval, espero que us agradi.

Ariadna Briñas