Creacions Institut

Cartells reivindicatius del 8 de març, com va ser el procés creatiu?

Com tots heu pogut veure, a les parets del nostre institut s’han penjat uns magnífics murals fets pels alumnes de Sociologia de primer de batxillerat. Des de la revista de l’institut hem volgut parlar amb ells perquè ens expliquin la seva experiència realitzant-los, a continuació coneixerem com els han fet.

Segons ens han explicat, la Rosa Giralt, la professora d’aquesta assignatura, els va proposar fer l’activitat per reivindicar el dia 8 de març, el dia de la dona.

Els cartells que contenen informació de dones científiques, músiques, esportistes… van ser creats al 100% pels alumnes amb l’aplicació Canva. Ens expliquen que destaca el color lila perquè és el color que representa a la dona treballadora i van pensar que seria perfecte per als cartells.

Com a punt a subratllar, ens expliquen que va ser una mica difícil buscar la informació ja que a internet sortien sobre tot homes, un clar exemple de la desigualtat i el desconeixement als mèrits de les dones. Per aquest motiu, van estar més motivats fent els cartells, per reivindicar totes aquestes petites coses que, poc a poc, van fent una bola més gran.

Quan per fi van tenir-ho tot enllestit , li ho van enviar a la seva professora, la Rosa, perquè els pogués corregir i penjar-los de seguida. A més, també es van penjar uns cartells de l’editorial Santillana en els quals s’exposava la vida i l’impacte de dones que han marcat un abans i un després (en algun aspecte com la ciència, el coneixement, l’art…) des de principis de la història fins a avui dia.

Ara els podem veure als passadissos de l’edifici de dalt, i pel que veiem, agraden a molta gent, ja que es mostra interés entre els alumnes per llegir-los i adquirir coneixements sobre cadascuna de les dones que s’han representat. Si teniu un moment, esperem que els llegiu perquè son molt interessants.

Volem donar les gràcies en especial a l’Ariadna Briñas, la Júlia Sevil, el Manuel Caro i a la Claudia Herrero ja que ens van explicar tot el procés.

Fet per Lucía Campos i Irene Revilla.