Entreteniments Literatura Pel·lícules i sèries

EL GRAN ÈXIT DE WATTPAD

A través de mi Ventana, un llibre que es va publicar en una app de lectura, aconsegueix tenir la seva pròpia pel·lícula.

El llibre d’Ariana Godoy, una jove escriptora d’origen venessolà, es va fer popular a l’aplicació de Wattpad, una xarxa social per llegir i publicar els teus llibres.

El llibre va ser originalment escrit en anglès a l’app, però no va tenir molt d’èxit, per això Ariana va decidir traduir la seva història a l’espanyol. Aconseguint fama en poc temps (acumulant ja més de 300 milions de lectures en digital).

Es va publicar en paper per l’editorial Alfaguara a Espanya, i en aquest últim any també s’ha publicat amb el segell de Wattpad en diferents idiomes. Fins i tot ha aconseguit la seva pròpia pel·lícula a Netflix, publicada aquest 4 de febrer.

És una novel·la romàntica juvenil, on Raquel, la protagonista, que porta enamorada del seu veí, Ares Hidalgo, des de fa molt de temps, aconsegueix apropar-se a ell i descobreix que no és tan perfecte com l’havia imaginat.

No és una lectura difícil, sinó tot el contrari, aquesta novel·la aconsegueix atrapar-te des de les seves primeres pàgines. També s’ha de dir que no és un llibre per a tots els públics, ja que hi ha algunes escenes explícites i la història d’amor que sorgeix entre els dos protagonistes pot arribar a ser una mica “tòxica” en alguns aspectes.


Ara bé, la pel·lícula és una adaptació dirigida per Marçal Forés i protagonitzada per Clara Galle i Julio Peña, on s’han afegit noves escenes i se n’han modificat d’altres.

Està disponible a Netflix, on es troba -actualment- a la posició 2 de les més populars d’Espanya i al top 10 a diversos països.

Anna Menéndez, Sandra Raboso i Laura Román.