Arreu del món Dia internacional

Dia internacional de la llengua materna

La idea de celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna va ser una iniciativa de Bangladesh, i es porta celebrant des de fa uns quants anys el 21 de febrer.

La UNESCO creu en la importància de la diversitat cultural i lingüística per a les societats sostenibles. Treballa per a preservar les diferències de cultures i idiomes que fomenten la tolerància i el respecte dels altres.

La diversitat lingüística es troba cada vegada més amenaçada amb un major nombre de llengües que desapareixen. Cada dues setmanes, com a mitjana, una llengua desapareix, emportant-se amb la seva desaparició tot un patrimoni cultural i intel·lectual.

No obstant això, gràcies a la comprensió de la importància que tenen les llengües maternes, s’han aconseguit assoliments d’educació plurilingüe basada en aquestes, en particular des dels primers estudis i el compromís cada vegada major que evolucionin.

Les societats multilingües i multiculturals existeixen a través de les seves llengües, que transmeten i preserven els coneixements i les cultures tradicionals de manera sostenible.

Aquí, a l’Institut Camí de Mar hem volgut donar a conèixer les diferents llengües i cultures dels nostres alumnes, per fer-ho, els alumnes de l’aula d’acollida han realitzat aquest vídeo.

Els felicitem per la feina feta.

Anna Menéndez, Sandra Raboso i Laura Román.