Institut

ELS MÈTODES D’ESTUDI MÉS UTILITZATS DES DELS NORANTA

Avui hem anat a preguntar a professors del centre si se’n recorden dels mètodes d’estudi que utilitzaven quan encara estudiaven o els que normalment recomanen als seus alumnes. En els mètodes d’estudi influeixen moltes coses més de les que no ens adonem, no és només qüestió d’estudiar.

Cal tenir bona alimentació: prendre molt magnesi, menjar mínim 5 vegades al dia, dieta variada, etc. També fer esport físic moderat i descansar 8 hores diàries aproximadament. Tenir un bon ambient a l’habitació on vagis a estudiar, per exemple, tenir llum natural, però no directa; seure bé, no tindre molt soroll de fons i si et vols posar música que sigui sense lletra i clàssica.

També influeixen els professors, han de tenir paciència i empatia amb cada alumne, sabent que hi ha alumnes als quals els costa més que a altres. A continuació us direm quines han estat les respostes més repetides entre els professors entrevistats quan els hem preguntat sobre quins mètodes d’estudi consideren imprescindibles perquè l’alumnat aprengui. Entre els professors entrevistats hi ha la Sònia Alfonso. 

Les respostes que més s’han repetit han sigut: 

Assenyalar o subratllar paraules clau, això fer-ho amb colors cridaners o amb els teus colors preferits per així captar més la teva atenció. Els esquemes i els resums amb les teves paraules també van bé perquè retinguis la informació amb més facilitat, és important tenir en compte les dades importants, visualitzar-les molt per després saber-les de memòria. Fer exercicis també és beneficiós, ja que practicant i escrivint a mà (no en ordinador) fa que les coses se’t quedin gravades al cap i després no tinguis problemes a l’hora de recordar-ho. Practica amb més gent i compara apunts per guiar-te a l’hora d’estudiar, això fa que sàpigues altres maneres de mètodes d’estudi. Tot això és important fer-ho amb descans de mica en mica i estudiar rutinàriament, no deixar-ho per a l’últim dia.

En conclusió, no hi ha un mètode d’estudi preferit o que serveixi el 100% de les vegades, tot depèn de com siguis, del que et funcioni millor i de les situacions en les quals estudies. 

Bibiana Ortega i Luke Perez.